Otočné či posuvné, najlepšia je kombinácia!

rady, tipy a inšpirácie

Otočné či posuvné, najlepšia je kombinácia!

Dispozícia podkrovia, ktoré dizajnéri Martina s Honzom rekonštruovali pre mladú rodinu s chorou dcérkou, vyžadovala kombinovanie rôznych štýlov otvárania. Ako je vidieť spôsoby otvárania, teda otočné a posuvné dvere, sa dokonale dopĺňajú a ich skĺbenie sa netreba obávať. Pre túto premenu autori zvolili ľahko rustikálny vzhľad dverí s výrazným profilovaním.

Väčšinu miestností zdobili otočné dvere radu Rustik model Diona s vysoko mechanicky odolnou PVC fóliou v dekore dub reval. Profilovaný modelový rad Rustik sa navyše vyznačuje výbornými akustickými a tepelne izolačnými vlastnosťami vďaka vnútornej výplni homalight – ľahčenej izolačnej drevovláknitej doske.

Do spálne dizajnéri zvolili rovnaký model aj dekor, ale vo variante posuvné dvere na stenu. Tie sú zavesené v koľajnici ukryté v garniži na stene, inštalovaný bol aj dorazový hranol a stavebný otvor bol ohraničený slepou zárubňou v tom istom dekore.

Pre všetky dverné komplety dizajnéri zvolili štýlové kovanie v povrchovej úprave čierny mat. Pre otočné dvere vybrali kľučku Trigi s guľatou rozetou a čierne krytky pántov, posuvné dvere ozvláštnila čierna dizajnová miska Minimal s výplňou v rovnakom odtieni.