Bezfalcová premena

rady, tipy a inšpirácie

Bezfalcová premena

V tejte premene čakal dizajnérku Martinu a jej kolegu Honzu neľahkú úlohu – premeniť bývalú predajňu na domov. A nič nedokáže interiér viac zútulniť ako drevo! Dekor dreva sa tak prelínal všetkými miestnosťami av kombinácii s neutrálnymi farbami vytvoril dokonale vzdušný, jednoduchý a príjemný priestor. Zo širokej ponuky našich drevodekorov vybralo dizajnérske duo lamino CPL premium dekor natural 3D. O moderný výzor interiéru sa postarali bezfalcové dvere.

Plné otočné dvere v dekore natural v bezfalcovom prevedení sú osadené do špeciálnej bezfalcovej zárubne vertikal v tom istom dekore. Tieto dvere nemajú polodrážku, a preto zapadnú hlbšie do zárubne a vytvoria s ňou minimalistickú líniu. O dokonale symetrickú škáru po celom obvode sa postarajú v troch smeroch nastaviteľné skryté pánty. Zaujímavým designovým detailom je spoj zárubne „na tupo“ pod úhľad 90 °.

Kovaniu v podobe kľučiek, roziet a skrytých pántov sa podarilo farebne zladiť vďaka povrchovej úprave titán čierny mat. Dizajnéri vybrali hranaté rozetové kovanie Trigi a užívateľsky prívetivý magnetický zámok. Ten funguje na základe pôsobenia dvoch magnetov, v otvorenej polohe nemá viditeľnú strelku, ktorá tak nenaráža do zárubne, ale vysunie sa až pri zatvorení.