Bezfalc, reverz a ružové akcenty

rady, tipy a inšpirácie

Bezfalc, reverz a ružové akcenty

Vďaka voľbe bezfalcových dverí v kombinácii s tými reverznými dosiahli dizajnéri maximálne zladenie dverných kompletov v interiéri. Biele plné dvere zrovnané v jednej línii so zárubňami v rovnakom odtieni pôsobili príjemne minimalistickým čistým dojmom. Ako čerešničku na torte autori premeny vybrali čierne madlá Yes so systémom Magnetic, ktoré nielenže ozvláštnili inak jednoducho pôsobiace plné dvere, ale zároveň aj uľahčili ich otváranie pre prípad, že by Nelly, hlavná hrdinka celé promeny zápasiaceho s chorobou, bola upútaná na invalidný vozík. 

Všetky dvere v premene sú dvere EBC, teda biele lakované dvere s vysoko odolným povrchom vďaka špeciálnej technológii vytvrdenia laku.

Vchod do jedálne ohraničujú posuvné dvere na stenu, ktoré oproti dverám otočným šetria miesto v interiéri. Aj vďaka tomu zostalo v jedálni dostatok miesta na priestranný stôl so štyrmi stoličkami.

Dvere do kúpeľne sú bezfalcové. Dverné krídlo je pri bezfalcovom komplete zapustené do zárubne a vkusne s ňou zostáva v jednej línii.

Aby rovnakého efektu bolo docielené pri všetkých dverách v miestnosti, aj napriek tomu, že sa otvárajú niektoré do kuchyne a iné do izieb, bol použitý reverzný systém otvárania. Ten umožnil zladenie dverí do jednej línie pri zachovaní opačného smeru otvárania.